Antwerpen Havenpijl och lite Prokermess

Tävlingsdagen började med ett relativt tidig uppstigning 07.00 tryckte i mig lite musli och yoghurt innan jag satte mig i Team bussen tillsammans med lagets polack och team ägaren den beryktade Gabbriell Gatti. Vi hade det trångt och mysigt med 3 personer i framsättet de 3h vi hade till Antwerpen. Väl framme så skede det sedvanliga, lätt lunch, ombyte, Lagpresentation och sedan start. Loppet startade som vanligt här i Belgien med full gas första timmen blev i 47 kmh dock så fick inte någon grupp lucka till klungan. Vi skulle köra 2 stora varv som var 50 km vardera med inlagda kullersten sträckor på 400 och 1100 meter till min lycka fanns det en cykelbana bredvid som jag hoppade upp på och seglade förbi de andra medens de slet. Efter våra 100 km på den stora loopen så skulle vi ge oss in på avslutnings varvet som skulle köras 7 gånger. Till slut när vi går in på små varven var det en grupp som kom iväg och vi var inte representerade från laget så de var bara till att gå upp i spets och hjälpa till med dragjobbet. Vi lyckades köra ifatt gruppen med några kilometer kvar och det blev en stor klung spurt där Litauen Aidis Kroupis vann medens jag rullade in på en 77 plats i klungan. Sedan väntade en kall dusch i en Belgisk sporthall för att sedan sitta i den trånga bussen tillbaks till Esch.

Antwerpen Havenpijl
Antwerpen Havenpijl

Heusden korse (prokermess)

Ungefär samma uppladdning som inför Antwerpen Havenpijl, skillnaden var att vi fick åka i den stora team bussen med 10x mer utrymme så resan till Heusden var inte riktigt lika mysig som till Antwerpen men desto behagligare. På plats gör man likt ett vanligt kermess man går med sina 5 euro till den lokala puben lämnar in sin licens och sin 5 euro och man får ut en nummerlapp i utbyte, svårare än så är det inte. Loppet började till ovanligheten i lugn takt tack vare en vurpa under mastervarvet, så det blev ytligare ett varv innan de belgiska tjurarna skulle bli släppta på grönbete. Och när väl mastern visar den gröna spaden går det i 55 och det saktar inte ner förens man har korsat mållinjen efter 23 varv x 7.3 km. Jag placerade mig i mittersta delen utav klungan under den första timmen av loppet, sedan började jag avancera placering för placering tills jag var i topp. Väl i toppen blev det ett antal utbrytningsförsök, till min lycka får en av attackerna en 10 sekunders lucka tillsammans med Iljo Keisse från Etixx och Kenny De Haes från Lotto + lite grabbar från Wanty Groupe goubert, Topsport Flandern samt Wallonie Brussel dock så var 10 sekunder de mesta vi fick och någon minut senare var vi inhämtade och så där forsätter det fram tills vi kört ungefär 130km av de 170 km långa racet, krafterna börjar då tryta och jag tappar placering för placering tills jag infinner mig bland de sista tappra själarna i den desarmerade klungan, där nere håller jag mig tills det är dags för målgång och jag trampar mig i mål med ”the böunch” som den lokala speakern hade sagt. Väl i mål stannade klockan på 3:37 vilket ger över de 170 km långa loppet en snitt fart på si sådär 47kmh.

Nu laddar jag vidare och ser framemot GP Zottegem 1.1 den 18 augusti där kan det mycket väl bli så att man får tugga styrlinda tillsammans med proffsen igen. Tills dess får ni försöka underhålla er själva.

11828837_10205778943850705_4851599578621624751_n
Sliter lite
20601_1434179626720378_5336597921322401295_n
Umgås lite med kollegor.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s