Lite race och nya samarbeten!

Nu har det äntligen börjat hända grejer igen, efter lite ”rehab” period hemma i Sverige för både armbåge och huvud så är jag nu tillbaka i Luxemburg sedan 2 veckor tillbaka. Jag fick ta av gipset redan efter 10 dagar efter crashen vilket gjorde att jag kunde vara tillbaka och tävla i Fleche Ardennes föregående Söndag, var egentligen inte redo men hade förväntningar att kunna gå i mål iallafall, detta sattes de stopp för redan efter 40km då en av våra ”kaptener” vurpar och jag får stanna och hjälpa honom tillbaka till klungan kort därefter sätter han bakväxeln i bakhjulet och då var det dags igen, stanna, byta cykel snabbt igång igen, jaga ifatt karavanen, köra igenom hela karavanen för att sedan köra upp i toppen av klungan. Därefter var mina ben något sura och i nästa uppförsbacke klarar jag inte av att följa klungan, jag rullade till langningen och åkte sedan bil till målet.

Under veckan fick jag till några långa fina distans pass i fin vädret vilket gjorde susen till GP criquelion 1.2 i Belgien, första 2 timmarna var hemska då världens i särklass bästa conti lag verranda willems neutraliserade allt vilket ledde till att fältet sprack flertalet gånger, under denna perioden satt jag med fint framme i första grupperna som bildades medans många andra fick slita hårt för att köra ifatt bakom. När vi väl byter väderriktning och närmar oss det lokala varvet där vi skulle köra 5 x 22km med en kullerstens backe på mitten så lugnar Verranda Willems åkarna ner sig något och jag försöker gå på någon attack men inget som håller mer än 5 minuter. Det blir körning de första två varven i backen och på de 3 varvet uppe på toppen så hoppar min kedja av och lägger sig innanför vevpartiet får inte upp den och får hjälpa till med handen medans jag ser klungan försvinna. Som tur är kommer de en liten grupp bakifrån och vi jobbar oss ifatt efter 15 kilometers vild jakt. Under de lokala rundorna duggade vurporna tät och jag var så pass nära en gång att jag fick hoppa över en annans cyklist framhjul. Sista gången uppför kullerstens backen ger jag upp och rullar med grupetton till mål. Visade sig vara en ganska bra idé då de vurpades rejält under de sista 5km till mål.

13221668_10209519857219123_3767779045684179846_n

Gårdagen bjöd på Kriterium i Tyskland rättare sagt i Köln på en väldigt med betoning på väldigt lätt åkt bana nästan 48 kmh i snitt säger ju sitt. Med en del duktiga åkare på startlinjen från både World tour och Pro conti så blev det en fin tävling. Vi skulle avverka 46 varv x 2,2km, satt endast med de första 20 varven för att låta de andra ungtupparna trötta ut sig lite. Med 26-8 varv kvar försöker jag vara med på varenda attack som går men inget som fick någon större lucka inte ens med åkare som Nils Politt från Katusha får lucka på mer än 5-10 sek, det hela avslutades i en klungspurt.

13177527_10209594764131099_1809131865566938777_n.jpg

Utöver det har de börjat hända grejer med roliga samarbetspartners samt lite ny design här på sidan. Vad var och en utgör i min satsning kommer senare! Alla logorna är klickbara så klicka gärna in på de olika!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s